Rookmelder verplichting

Tegenwoordig kennen we drie soorten brandmeldsystemen. Met de nieuwe wetgeving vanaf 1 juli a.s. is iedereen in Nederland verplicht om brandmelders in huis te hebben. Vanuit de basis wordt verplicht om op iedere verdieping op vluchtroutes een brandmelder te plaatsen.


Rookmelder verplichting per 1 juli 2022

Dit houdt in dat voor een gemiddelde woning er op de begane grond in de hal, de overloop en op zolder een brandmelder geplaatst dient te worden.

Echter heeft niet iedereen een standaard woning en kan dus brand in veel gevallen onopgemerkt blijven. Op zo’n moment kan een goed en eerlijk advies heel geruststellend zijn.


We hebben het in onze situatie over bestaande bouw, waardoor we het bouwbesluit (in geval van nieuwbouw) even buiten beschouwing laten. Uiteraard kan dit in een persoonlijk adviesgesprek ook toegelicht worden. Wilt u meer weten of wilt u brandmelders laten plaatsen? Neemt u gerust contact met ons op.

Brandalarm – alarmsysteem

Bij een alarmsysteem is het vaak mogelijk om ook brand- en CO2 melders aan te schaffen, een groot voordeel hiervan is dat deze direct op het alarmsysteem worden aangesloten en dus ook een doormelding met hoge prioriteit kunnen geven naar de eigenaar, meldkamer of in uitzonderlijke gevallen zelfs de politiemeldkamer. Daarnaast wordt een alarmsysteem vaak jaarlijks of per twee jaar onderhouden, hierbij worden de brandmelders getest en gecontroleerd op voldoende (batterij)spanning.

Losstaande brandmelder

Een losse brandmelder is gemakkelijk te plaatsen en heeft verwisselbare batterijen of een vaste levensduur van ongeveer 10 jaar. Dit is ideaal als er een keer brand/rookvorming is wanneer je thuis bent en je jezelf in veiligheid wilt brengen. Echter wanneer je buiten de deur bent zal deze melder je niet attenderen op de aanwezige brand. Daarnaast worden deze brandmelders niet gecontroleerd op werking, behalve met een drukknop, waarmee enkel de sirene wordt getest en niet de daadwerkelijke reactie op rook of hittevorming.

Slimme brandmelder

Een slimme brandmelder kan gemakkelijk worden gekoppeld aan een Smarthome, dit gaat door middel van een App, er zijn diverse systemen die een koppeling met brandmelders ondersteunen.

Het voordeel hiervan is dat in geval van brand of rookvorming er notificaties worden verstuurd naar de gekoppelde smartphones, zelfs wanneer je niet thuis bent.
Hierdoor kun je snel actie ondernemen en erger voorkomen.

Neem contact op

Bij WireNet staat klanttevredenheid hoog in het vaandel, daarom hebben wij verschillende mogelijkheden om contact met ons op te nemen.

Maandag tot vrijdag
09:00 - 17:00

085 06 54 140

WireNet
Deltageul 24
3251NG Stellendam
Nederland

Terugbelverzoek